Comunicat Assemblea de Filologia

L’assemblea de la facultat de filologia de la UB, ens passa el següent comunicat. Una de les persones denunciades es l’Ainoa del 15M de Sant Joan Despí. Tot el nostre suport.

Les estudiants de l’assemblea de la facultat de Filologia de la UB volem denunciar la campanya de persecució política que actualment estem patint. Des d’ahir dia 2 de juliol, algunes companyes de l’assemblea han estat citades a declarar a comissaria.

Els fets es remunten a la campanya “Fem fora el Santander de la Universitat” que ha dut a terme l’assemblea de Facultat durant aquest segon semestre. La campanya, l’objectiu de la qual radicava en denunciar la presència d’una oficina del Banc Santander a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, ha consistit en “escraches” pacífics davant la seu bancària, inspirats naturalment en el model de la PAHC. Les militants que han pogut conèixer el motiu de la seva imputació estan acusades de “danys i desperfectes en béns immobles” o “d’accedir a una oficina contra la voluntat del responsable.”

La història és vella: en plena crisi de legitimitat dels grans poders econòmics, que veuen com la seva capacitat per guanyar consensos socials es dissemina, la repressió esdevé arma necessària per sembrar intimidació, dubte i divisió entre les que lluiten.

Des de l’assemblea de Filologia volem denunciar la criminalització amb què es tenyeix la nostra protesta legítima contra un dels principals agents de la privatització de la Universitat. Convé recordar que Ana Patricia Botín, filla d’Emilio Botín -president del Banc Santander-, és la presidenta de la fundació “Conocimiento y Desarrollo” (CyD), òrgan encarregat de la planificació i el disseny dels nous models de governança de la Universitat -els quals representen, com sabem, l’aniquilació del darrer alè de democràcia que encara resta a la institució-. Igualment, no oblidem els milers de desnonaments provocats directament pel Banc Santander, i amb ells, els consegüents esquinçaments de les vides de famílies senceres.

Denunciem la violència que estan patint alguns estudiants durant el procés de persecució política dut a terme per la Brigada d’Informació del cos dels Mossos d’Esquadra. L’assetjament a les participants de l’assemblea, espai de diàleg i participació democràtica de la facultat, pren una forma que oscil.la des d’insistents trucades als telèfons personals fins a la visita dels agents als domicilis de les estudiants; l’actitud agressiva i amenaçadora és una constant que travessa tots els casos. Igualment, condemnem l’existència de fitxers policials amb dades personals d’aquelles que lluiten per la llibertat i la justícia social, així com la introducció d’agents infiltrats als campus universitaris i escoles. Recordem, també, que aquestes imputacions es sumen a les set detingudes arran de la vaga d’estudiants del 28 de febrer d’enguany, als encausats del 29 de març o a les detingudes per la vaga del 29 de febrer del 2012.

Denunciem, d’altra banda, que el fet que aquestes imputacions es realitzin a l’estiu pretén invisibilitzar la repressió, fent-la més que mai sibil.lina i traïdora, com una màfia que extorsiona amb hipocresia. És una bona mostra del canvi de política d’Interior: més intervencions posteriors, a partir de gravacions, i menys brutalitat davant les càmeres.

Observem, finalment, que la major part de les encausades són estudiants de primer curs, la qual cosa evidencia, creiem, que la persecució política pretén intimidar les lluitadores més joves, tal vegada imaginables més susceptibles a la inseguretat i a les incerteses. Des de l’assemblea de Filologia no podem rebre aquesta presumpta anàlisi sinó amb un somriure sorneguer. Els seus cops ens fan fortes, estem unides i tenim més clar que mai quins són els nostres objectius. Les seves imputacions absurdes no ens aturaran. La solidaritat, ja ho sabem, és la nostra millor arma.

FORA EL BANC SANTANDER LA UNIVERSITAT!
PROU CRIMINALITZACIÓ AL MOVIMENT ESTUDIANTIL!
PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA, UNIVERSAL I DE QUALITAT!

Assemblea d’estudiants de la Facultat de Filologia de la UB.

JUNTES HO PODEM TOT!

#25APrenElTeuCentre #TancadaSantFrancesc

cartell tancada (1)

A Sant Joan Despí l’assemblea educativa AMPASSantJoanDespí organitza una tancada a l’Escola Sant Francesc d’Assís.

Com en d’altres ocasions les lluites del municipi reben tot el nostre suport. Per començar us avancem el programa de la tancada en la qual participem i de la proposta d’acampada que fan perquè els santjoanencs i santjonanenques de 0 a 99 anys ens afegim a la lluita per una educació pública i de qualitat. Una acampada no canvia les coses, però és un espai per a debatre i buscar noves maneres de lluita i consolidar les que funcionen. Som-hi?

_25aprene..

La lluita per l’educació assa per NO massificar les aules, NO precaritzar al professorat, NO aplicar la Llei Wert que acabarà amb una educació polaritzada en escoles per qui les pugui pagar i centres per a qui no ho pugui fer.

I també passa per SÍ invertir en educació pública, SÍ permetre el treball en grups reduïts d’alumnes, SÍ respectar les condicions laborals del professorat (també l’interinatge i les substitucions).

No cal dir que la Llei Wert és també un atac al model d’immersió lingüística en català i que també ens hi oposem, és una manera més de reprimir, imposar i marginar la cultura.

Proposta de #SantJordi

Voleu saber com ha dut a terme la seva investigació CafèAmbLlet?

Voleu replicar-la al vostre sector o a un altre?

cafeambllet1cafeambllet2

Al llibre “Artur Mas: On són els meus diners?” ens expliquen com fer-ho.

Un bon regal per a Sant Jordi. El trobareu a les parades de Sant Joan Despí del Ge El Castanyot, la Cup-Sant Joan Despí i l’Assemblea Popular de Sant Feliu i a la parada de Martorell al costat del Centre de Cultura.

També n’hi ha a llibreries d’Esplugues, Molins, Sant Feliu i Sant Joan Despí, Martorell, Rubí, Sabadell, Gavà, Sant Boi, El Prat, Hospitalet, Vallirana, Corbera Sant Vicenç dels Horts…

Llistat i adreces de les llibreries del Baix Llobregat i el Vallès on podeu trobar-lo.

Vídeos de la presentació de “COOP57 Baix Llobregat”

Han publicat els vídeos de la presentació del Grup Local del Baix Llobregat de Coop57 que es va fer el passat 7 de Març al Prat.
Una opció interessantíssima si vols recolzar l’economia social a la comarca, ja sigui amb estalvis o col·laborant.

1a Part:

2a Part:

3a Part:

Ple de l’Ajuntament #SantJoanDespí 2013-03-14

Aquí teniu el vídeo del darrer ple municipal. Comenteu.

Acampada Despi: Ple Municipal 20130314 from Acampada Despí on Vimeo.